Zaposlitvene možnosti v lokalnem okolju

0

No, pa smo ga imeli tudi mi. Karierno-zaposlitveni sejem namreč. In lahko rečemo, da smo zadovoljni. Glede na stanje na trgu dela, so takšni dogodki več kot nujni.

Zavod RS za zaposlovanje je v okviru projekta Za Pokolpje – aktivno in dejavno! in v sodelovanju z zunanjim izvajalcem RC Kočevje Ribnica d.o.o. ter Podjetniškim inkubatorjem Kočevje organiziral karierno-zaposlitveni sejem, ki je potekal v četrtek, 16. maja 2013. Sejem je s pozdravnim nagovorom odprla podžupanja občine Kočevje, ga. Lilijana Štefanič. Sledil je govor vodje projekta Za Pokolpje – aktivno in dejavno!, ge. Ane Kukič.

V okviru sejma se je predstavilo 15 delodajalcev, lokalne podporne institucije ter društvo. Ves čas sejma pa so se odvijale tudi zanimive delavnice, ki so se dotaknile aktualnih tem (zaposlitvene možnosti, samozaposlovanje, zaposlovanje tujcev, NPK…).

Dijaki mizarji 2. letnika Gimnazije in srednje šole Kočevje so skupaj z učiteljem pripravili razstavo izdelkov iz lesarske delavnice. Poleg tega so se na njihovem prostoru odvijale še naslednje aktivnosti: demonstracija dela z laserskim strojem, prikaz risanja z računalnikom, prikaz klasičnega risanja, vžiganje v les s pirografom, demonstracija izdelave lesnih vezi, demonstracija mikroskopiranja.

Sejem je bil zelo dobro obiskan. Registriralo se je 418 brezposelnih oseb. Sejem so obiskali učenci 8. razredov OŠ ob Rinži Kočevje in OŠ Zbora odposlancev ter učenci Gimnazije in srednje šole Kočevje.

Ob 14. uri se je začela okrogla mizo na temo zaposlitvenih možnosti v lokalnem okolju. Število udeležencev je preseglo naša pričakovanja. Bilo nas je blizu 80. Delodajalci, institucije, brezposelni ter vsi ostali, ki so si izmenjali mnenja, stališča in podali predloge za rešitev težav. Na koncu smo bili vsi enotnega mnenja, da ta karierno-zaposlitveni sejem ni bil zadnji.

RC Kočevje Ribnica d.o.o.

Komentarji
Deli
Prejšnji članekJanez Janša obsojen
Naslednji članekKOLESARSKI IZPIT