Zaščitne maske na Ribniškem razdelili vsem gospodinjstvom

0

Tudi v občini Ribnica so, v času pandemije koronavirusa, moči proti širitvi te nalezljive bolezni združili Zdravstveni dom s svojim osebjem, Štab Civilne zaščite, prostovoljna gasilska društva, prostovoljci in občinska uprava.

Ob koncu tedna je utrip solidarnosti v deželi suhe robe, kjer imajo po zadnjih podatkih tamkajšnjega Zdravstvenega doma sedem pozitivnih oseb, izmed teh sta dve že ozdraveli, lahko bi rekli, segel najvišje doslej. Na delu so bili tudi gasilci, ki so čez velikonočne praznike socialno ogroženim družinam razvozili tri tone briket za kurjavo, darilo lokalnega podjetja, minulo soboto pa so pred domovi vseh društev delili okoli tri tisoč zaščitnih pralnih mask. Iz blaga, ki ga je zagotovila občina, so jih sešile pridne prostovoljke.

Blaž Mohar, predsednik PGD Ribnica s posebnim statusom, ki posreduje tudi v prometnih nesrečah med Jasnico in Turjakom, oziroma Rašico in Strugami, je dejal, da so v Ribnici v dveh urah razdelili skoraj vso zalogo, ob prevzemu mask pa so občani znova pohvalili njihovo prizadevnost. Pred tem je občina z marčevsko številko lokalnega glasila na vsa gospodinjstva odposlala po dve maski, skupaj 6.600. »Nihče si seveda ne želi množičnega izbruha bolezni, ki bi zagotovo zahtevala še večjo mobilnost pristojnih služb in dodatno opremo. Mi smo na to pripravljeni,« ne dvomi Mohar.

(mgć)

Komentarji