Zgorelo ostrešje in mansarda stanovanjske hiše v Globeli

0

V torek je ob 22. uri v naselju Globel, v občini Sodražica, požar pogoltnil mansardno stanovanje v večstanovanjski, novejši hiši.

»V mrzli noči je nenadoma izbruhnil ogenj, od zunaj je pokalo. Prizor je bil malone grozljiv,» je začetek požara opisal sosed Mirko Oražem.

Kmalu so se z začeli z ognjenimi zublji, pri temperaturi petnajst stopinj pod lediščem, spopadati gasilci PGD Sodražica, Žimarice – Globel – Podklanec, Zamostec in Vinice – Zapotok.

»Gasilci so požar pogasili, pregledali požarišče s termo kamero in objekt prezračili,« je povedal poveljnik Gasilske zveze Ribnica Metod Pucelj.

Sodraški podžupan Andrej Pogorelc, ki je tudi gasilec, je v pogovoru z vaščani Globeli predlagal sestanek na občini, kjer so se dogovorili o nujnih ukrepih za zaščito hiše pred padavinami. »Družini smo ponudili stanovanje, a kaže, da bodo raje ostali doma, ker jim bodo vaščani začasno prekrili streho. Občina bo pomagala z interventnimi sredstvi,» je dejal sodraški župan Blaž Milavec .

Vzrok požara, ki je uničil mansardno stanovanje in večji del ostrešja preiskujejo policisti. V časi požara sta bila v hiši starejša zakonca, ki pa nista bila poškodovana. Škode je za nekaj več deset tisoč evrov.

Milan Glavonjić

Komentarji