Zlata poroka Marije in Borisa Gorjanc

0

26. 10. 1963 pred 50 leti sta na skupno pot stopila Boris in Marija Gorjanc. V Bračičevi sta v majhni sobici povila prvo hčerko Karmen, čez 9 let pa še Stašo. Mami si je pokojnino pošteno prigarala v tekstilni tovarni Trikon, oči pa je bil pravi mojster v Itasu.

Ko sta kilogram sivega jugoslovanskega denarja prihranila, sta v Slovenski vasi ogromno parcelo kupila in si hiško naredila. Spodaj delavnica mojstra Borisa stoji, tam nastajajo čudežne stvari, zgoraj pa se botanični vrt bohoti, saj mami brez rož živeti ni! Kure v kurniku glavna atrakcija so, naprej po parceli pa konjički se pasejo. Ob nedeljah že 50 let na štedilniku goveja juha vre, ata pa cele dneve v delavnici je – kadar pa ni, v dnevni Moto GP hrešči. Skratka, da dolgovezili ne bomo, čeprav minilo je že vrsto let, končajmo z mislijo. Oči in mami, minilo je 50 let odkar sta stopila na skupno pot, ki ni bila vedno z rožicami postlana, saj sta veliko skozi dala, pa vseeno skupaj ostala. Otroke v poštene ljudi sta vzgojila, z vnuki in pravnuki pa življenje jeseni užila in jih še kaj pametnega naučila! Mami, ti kot mlada koreninica si, telovadba in balinanje te pomladi. Oči pa kot mladenič je, do ribnika brez postanka zjutraj sprehaja se, odkar zdravnik žile prepihal mu je! Mnogo desetletji vama še želimo, da biserno poroko z vama še delimo. Naj ljubezen brez prestanka vaju obiskuje, z njo pod isto streho pa še zdravje naj stanuje.

Hčerki Karmen z Marjanom in Staša z možem Robertom, vnukinje Petra s Sebastjanom in pravnukinjo Pio, Tina z Žigo in pravnukom Aljažem, Ana ter vnuk Matej.

Staša Grebenar

Komentarji