Zmaga MOK Kočevje nad Žirovnico

0

V soboto, 3. marca 2018, smo v zgodnjih popoldanskih urah, tekma z Žirovnico je bila že ob 14.30, dosegli prvo zmago v 2. državni odbojkarski ligi. Končno je ekipi MOK Kočevja uspelo držati visok nivo igre skozi celotno srečanje in ga pripeljati do zmage.

V prvem nizu smo že na samem začetku povedli z rezultatom 5:1 in razliko zadržali skozi celotni niz. Tokrat smo za razliko od nasprotnika zelo dobro sprejemali servise, za kar sta imela glavni zaslugi Primož in David, to pa nam je omogočalo hitro igro preko sredine, kjer sta napade zaključevala Bernard in Nik. Visok nivo sprejema smo zadržali tudi v drugem in tretjem nizu, tako da nismo imeli težav z zaključevanjem napadalnih akcij. V drugem in tretjem nizu smo imeli sicer nekaj težav z zaustavljanjem njihovega prvega tempa, vendar smo težavo uspešno nadomestili z dobrim serviranjem, kar jim je onemogočalo organizacijo prvega tempa. Tako smo po slabi uri igre dosegli prepričljivo zmago 3:0 (19, 18, 14). Upajmo, da nam bo ta zmaga dala krila za nadaljnje uspehe.

V soboto dopoldne so se naši MINI odbojkarji udeležili prijateljskega turnirja na Brezovici. Naša udarna trojka Jan, Anej in Nejc so zmagali vseh 6 nizov, Ian, Andrej in Timon pa so od 6-ih nizov zmagali 3. Na turnirju smo dobili potrditev, da dobro delamo z našimi najmlajšimi, saj bi čez 14 dni morali zopet poseči po prvih dveh mestih na turnirju, kar nas bi že pripeljalo med 8 ekip v Sloveniji.

V nedeljo, 4. marca 2018, smo se s starejšimi dečki udeležili turnirja B lige v Ljubljani in zmagali eno od dveh tekem. Proti visoki ekipi Ljubljana volley smo imeli v prvem nizu že zaključno žogo, katere pa žal nismo izkoristili in zmaga 26:24 je odšla ekipi Ljubljane. Tudi v drugem nizu smo se odlično upirali in bili do enaindvajsete točke poravnani, nato pa smo žal z nekaj napakami zmago prepustili domačinom. V drugi tekmi smo z odličnimi servisi Lovrota, Roka in Anžeta igralce Mokronoga popolnoma nadigrali in tekmo gladko zmagali 2:0.

Naslednji vikend bo za MOK Kočevje zopet zelo pester, saj gostimo turnir MALE odbojke, v soboto ob 10.00 v ŠD Gaj, člani pa se bomo pomerili z ekipo ACH Črnuče II ob 19.00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev. Gledalci vabljeni!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Komentarji