Zmaga Riko Ribnice proti Kopru

0

Dolgo pričakovani spomladanski rokometni derbi med Riko Ribnico in Koprom 2012 je pred skoraj polno dvorano športnega centra postregel z dvema povsem različnima polčasoma in osrednjo igro, ki ni navdušila. Izid srečanja je bil 24:21, v polčasu so gostje vodili z 11:8.

“Tako kot sem že pred tekmo dejal, zmage se lahko nadeja tisto moštvo, ki bo zmoglo več pokazati v obrambi,” je srečanje vzel pod drobnogled domači trener Siniša, ki je – tako kot vselej – tudi na tej tekmi priložnost dal vsem igralcem, zaradi poškodbe je na klopi sedel le Mitja Nosan.

Da je imperativ zmage še kako veliko breme pri obeh ekipah, se je videlo v uvodnih minutah srečanja, ko so se tehnične napake vrstile kot po tekočem traku. Ribničani so prvi zadeli šele v četrti minuti, do konca polčasa pa so v napadu povsem odpovedali. Še sreča, da so imeli v tem delu igre izjemno razpoloženega vratarja Jošta Perovška, ki je zbral osem obramb, ravno tolikokrat pa so tudi njegovi soigralci do odmora zadeli mrežo vratarja gostov. Ribničani so z nekoliko tršo obrambo in več pogumnosti v napadu začeli drugi polčas in v 40. minuti ujeli stalno vodstvo Koprčanov. Takrat so slednji ostali brez najboljšega strelca Vlaha, ki si je po neumnosti prislužil rdeči in nato še modri karton, igra utrujenih gostov pa je v nadaljevanju šepala. Prebujeni Vujačič je vodstvo gostiteljev v 52. minuti povečal za 4 gole na 20:16, a to ni bilo dovolj za mirno končnico. Gostje so namreč v 58. minuti znižali na 22:21, razburljiva končnica pa je le pripadla Ribničanom.

»V prvem polčasu smo zaostajali samo zaradi naše nervoze, prejeli enajst zadetkov, od tega šest lahkih iz protinapadov, po naših napakah, saj smo gostom žoge kar podajali v roke. Veliko boljše je bilo v nadaljevanju, ki smo ga odigrali brez napak, Koper ni mogel prebiti našo obrambo 3 2 1, za strele proti vratom so se določali šele ob visoko dvignjenih rokah sodnika, ob izteku napada. Igralcem sem dajal: če se znebimo tolikih napak, bomo zmagali. In smo. Hvala publiki na tako izdatni podpori, igralcem pa čestitam za zmago, predvsem pa za veliko borbenost in prizadevanje,« jih je pohvalil Markota.

Grega Krečič, levičarski napadalec Koprčanov je čutil še posledice poškodbe. S soigralci so pričakovali zmago, a je slednja ostala v Ribnici, zato so gostiteljem lahko le čestitali. Pri domačih je bil s šestimi zadetki najboljši strelec Risto Vujačić, pri gostih pa Klemen Sokolič. Po tej zmagi so si Ribničani kot vodeči na lestvici priigrali štiri točke prednosti pred drugo uvrščenim Koprom.

(mgć)